Visualisatie van het jaaroverzicht

jaaroverzicht 2019 VWS

"Het is een mooi product geworden. Fijne samenwerking zorgt voor goede resultaten!"

Maarleen Aarden-Heikamp - Sr. Communicatieadviseur bij ministerie van VWS

Hulpvraag

Van Ministerie van VWS - afdeling OBP

De afdeling OBP van het ministerie van VWS wilde de presentatie van hun jaarverslag 2019 anders aanpakken. Dit keer geen groot tekstdocument, maar iets interactiefs met veel beeldmateriaal en/of tekeningen.

Aan HOPPS de vraag om van de afdeling OBP  de resultaten van de personeelsenquête en alle behaalde doelen en werkzaamheden van 2019 (letterlijk) in de visuele etalage te plaatsen.

Ministerie van VWS logo

Het resultaat

Werkwijze Hopps

In diverse gesprekken met het verantwoordelijke team zijn de belangrijke elementen van het jaarverslag besproken. HOPPS heeft hiervoor een template opgesteld, waarop het team (per onderwerp) de behaalde doelen, belangrijke personen en andere zaken kon noteren. Uiteindelijk zijn ongeveer 20 A4-tjes tekst omgezet in klikbare tekeningen. Ieder onderwerp heeft zijn eigen pagina gekregen in het jaarverslag. De beginpagina (zie afbeelding) is ‘de etalage van OBP’ met een afbeelding van ieder onderwerp.

Door een goede samenwerking met de afdeling OBP is er een mooi, digitaal getekend, interactief document opgeleverd (voor intern gebruik binnen het ministerie van VWS).