Interactieve jaarimpressie voor ministerie van VWS

HOPPS creëerde 9 pagina's waardevolle informatie voor Green Deal Duurzame zorg

"Bedankt voor de fijne samenwerking en het mooie resultaat!"

Lotte van der Linden - Communicatie I Programma Green Deal Duurzame Zorg I Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Hulpvraag

Green Deal Duurzame Zorg - Ministerie van VWS

2020 Is het jaar van de paradox. Welke ontwikkelingen vonden plaats om de zorg duurzaam en toekomstbestendig te maken? En welk effect had de coronacrisis op het thema ‘duurzaamheid’ in de zorg?

Aan HOPPS de vraag om al deze complexe vraagstukken van de Green Deal Duurzame Zorg te visualiseren in een complete jaarimpressie. De jaarimpressie zal worden gedeeld in de Tweede kamer en online als officiële documentatie van de Rijksoverheid kunnen worden gedownload.

Ministerie van VWS logo

Het resultaat

Werkwijze Hopps

In eerste instantie was het doel van de jaarimpressie om alle partners van Green Deal Duurzame Zorg een beknopt overzicht te geven van het afgelopen jaar. Na de online kick-off met alle stakeholders, heb ik alle input verwerkt in een conceptvoorstel. Hier kwam veel positieve feedback op, zodat de scope van het project werd verbreed. Alle onderwerpen mochten nog meer worden uitgewerkt, met als doel het maken van een interactieve jaarimpressie. Waarbij de tekst balkjes op de eerste plaat fungeren als portal naar een andere pagina vol ontwikkelingen over het desbetreffende thema. Het voorwoord is geschreven door Ronnie van Diemen, directeur-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Dankzij een goede samenwerking en korte lijntjes in de communicatie is er duidelijk overzicht gemaakt.