Hoe was jouw (zakelijke) jaar? – maak het inzichtelijk

Aan het einde van het jaar volgen bij de meeste bedrijven de terugblikken: zijn de doelen behaald, wat waren de leermomenten, wie waren van grote invloed in het team en wat nemen we mee naar het volgende jaar?

Voor het maken van een visueel jaaroverzicht of animatie leveren de opdrachtgevers mij bedrijfsinformatie op diverse manieren aan. Vaak help ik ze op weg met een ’template’ dat ze kunnen invullen voor iedere afdeling of per onderwerp/thema. Dit helpt mij weer in het organiseren van de juiste informatie bij de tekeningen.


Download hier het template

De afgelopen jaren heb ik een aantal opdrachtgevers die bij HOPPS terugkomen om een visuele jaarimpressie te laten maken. Voor hun vertrouwen ben ik ze heel dankbaar. Omdat het vaak om vertrouwelijke informatie gaat, kan ik de meeste visualisaties niet extern delen. Een uitzondering hierop is het jaaroverzicht voor het programmateam van de Green Deal Duurzame Zorg (Ministerie van VWS). Deze staat online op Rijksoverheid.nl.

Het interessante aan een terugkerende opdracht is dat je écht ziet dat er zaken worden gerealiseerd. In dit geval de positieve ontwikkelingen in de duurzame zorg. Zoveel verschillende partijen ondertekenden al de nieuwe ‘Green Deal werken aan duurzame zorg‘. Toch fijn dat ik hier een visuele bijdrage aan heb kunnen leveren.