De nieuwe werkvloer als visuele galerij

Waarom is Visual Thinking zo belangrijk op de werkvloer?

Sinds een aantal jaren volgen veranderingen zich steeds sneller op: consumentengedrag, regelgevingen en nieuwe technologische ontwikkelingen. Bedrijven moeten zich hieraan kunnen aanpassen. Het ‘oude’ werken op basis van langdurige en gedetailleerde planningen werkt niet meer. Daarom wordt in veel bedrijven Agile, Scrum, Lean of Design Thinking geïntroduceerd om op de veranderingen in de omgeving in te kunnen spelen.

Al deze nieuwe manieren van werken hebben één ding gemeen: ze bevorderen de samenwerking, de creativiteit en effectiviteit van het team door middel van visuele technieken. Toepassing van de visuele technieken in Kanban borden, ‘Customer Journeys’, ‘user story maps’ en prototypes laat de werkvloer langzaam veranderen in een visuele galerij. Een goed voorbeeld hiervan is de werkvloer bij TOPdesk (zie afbeelding). Waarbij ik eerder een sector met mijn visuele technieken heb mogen ondersteunen, in hun Agile werkproces.

Om een echte impact te kunnen maken in zo’n nieuwe werkomgeving is het van groot belang om medewerkers hun (visuele) vaardigheden te laten ontwikkelen. Kun je hierbij wel wat professionele hulp gebruiken, neem dan vrijblijvend contact op via info@hopp-s.nl

1 thought on “De nieuwe werkvloer als visuele galerij

Comments are closed.