De kracht van ‘Visual Storytelling’.

Hopps in actie workshop tekenen

Enige tijd geleden hebben Thomas Platzer en ik elkaar ontmoet bij een andere opdracht. Zijn bedrijf (Creactor) is gevraagd om een reeks inspirerende workshops te verzorgen voor medewerkers van de bibliotheek van Rotterdam, die tijdens Corona in dienst traden.

Afgelopen maandag hadden wij samen de taak om de deelnemers te leren, hoe ze de kracht van storytelling kunnen combineren met beelden.

Wist je namelijk dat de helft van onze hersenen ‘denkt’ in beelden? En dat we deze visuele kracht nog beter kunnen inzetten, door gebruik te maken van tekeningen. Bijvoorbeeld bij het vertellen van verhalen, het oplossen van problemen of toelichten van ideeën.

De vier stappen van visueel denken zijn:

1. Kijken – 2. Zien – 3. Bedenken – 4. Tonen

Deze kennis kun je weer toepassen op het vertellen van je verhaal: Wat is de aanloop, de sprong en je landing?

In korte tijd zijn alle deelnemers door Thomas meegenomen in het verhaal van Visual Storytelling en hebben ze allen ervaren hoe het werkt. Door het ook écht te gaan doen: tekenen en vertellen. Wat brengt jouw tekening voor reactie teweeg bij de ander en kan diegene er wat mee? Zitten jullie op dezelfde lijn, begrijpen jullie elkaar? Een tekening brengt helderheid in een gesprek en kan je verhaal onderbouwen.

Zou jij hier meer over willen weten, of ben je ook geïnteresseerd in een workshop Visual Storytelling?
Neem dan gerust contact op met Thomas of mij. Wij helpen je graag verder.

workshop visual storytelling